PIVA SLOVENIJE

Kranjska pivovarna

Kranj
http://vsb.si
sodnik@vsb.si
+386 40 20 60 18
Jelenčeva 1, 4000 Kranj
46.246993, 14.3629524

Kranjska pivovarna in pivnica stoji ob kanjonu reke Kokre in postaja prava posebnost in svojevrstna atrakcija mesta Kranja. Sama pot do pivovarne in pivnice je sicer nekoliko vijugasta in vodi skozi notranjost IBI centra, a ko prideš do nje, se odpre prostor, ki ponuja idealno umirjeno okolje za uživanje ob odlični ponudbi.

Pivovarna je odprla svoja vrata v letu 2014 in od takrat proizvaja pivo, ki je vse bolj prepoznavno tudi izven meja dežele Kranjske (od tod ime kranjsko pivo). Izvirna receptura kranjskega piva izhaja iz bavarskega kraljevega dvora, proizvajamo pa ga tradicionalno po zakonu bavarske čistosti. To pomeni, da se v pivu nahaja le voda, slad, hmelj in kvas.

Trenutno varijo temno, svetlo in rdeče pivo, pri čemer se poslužujejo metode spodnjega vrenja. Varijo tudi piva gornjega vrenja kot so rženo in pšenično pivo.

Večina ustekleničenih piv je filtrirana in pasterizirana, kranjsko pivo je nefiltrirano in nepasterizirano ter zato nekoliko bolj motno. S filtriranjem se pivo osiromaši, zato se tega postopka v kranjski pivovarni ne poslužujejo. Vendar pa to pomeni tudi to, da pivo ni obstojno tako dolgo, kot druga piva.

Kranjsko pivo je naraven produkt, kar pove tudi podatek, da mora od kuhanja, pa do trenutka, ko ga lahko gostu postrežejo, miniti vsaj 28 dni – torej natanko en lunin cikel.

Blagovne znamke

  • Kranjsko Rdeče Pivo, Amber Lager
  • Kranjsko Svetlo Pivo
  • Kranjsko Temno Pivo
  • Terasa Bar Red Ale, Amber Ale

Kje kupiti

Pivo po naročilu dobavljajo in dostavljajo gostinskim lokalom, restavracijam in hotelom. Kranjsko pivo imajo na voljo v sodčkih po 10, 20, 30 in 50 litrov. Idealni so za piknike, pri čemer posodijo še točilni aparat s kompresorjem, ki za potisk ne potrebuje ogljikovega dioksida.
Kranjsko pivo je na voljo tudi v petlitrskih aluminijastih sodčkih, dvolitrskih steklenicah in dvolitrskih darilnih steklenicah.

vir: spletna stran vsb

Vsebina je primerna samo za starejše od 18 let!
Spletno mesto piva-slovenije.si uporablja piškotke.
več o piškotkih | skrij obvestilo
sprejmi piškotke ne, hvala