PIVA SLOVENIJE

Kratochwill

Ljubljana
http://www.kratochwill.si/
pivovarna.kratochwill@yahoo.com
+386 1 43 33 114
Kolodvorska 14, 1000 Ljubljana
46.056409, 14.509960

Pivovarna Kratochwill je bila ustanovljena leta 1992. Vse od ustanovitve pa do danes posluje kot družinsko podjetje in nadaljuje tradicijo srednjeevropskega obrtno-družinskega pivovarstva. Ko je vstopila na slovenski trg, je s svojo specifiko pomenila prijetno popestritev pivske ponudbe.

Pivo Kratochwill sledi tradiciji češkega pivovarstva, kamor segajo korenine družine Kratochwill, od koder prihaja tehnologija in tehnolog ter nenazadnje tudi surovine.

Posebnost naše proizvodnje je kvasno pivo. Zavezani smo zavezi o čistosti piva – Reinheitsgebot. Ves ta las proizvajamo poleg svetlega Pilsa in temnega Porterja tudi sezonska piva, kot so pšenično, marčno in druga. V letu 2012 smo po večletnem trudu našemu asortimanu dodali novo serijo piva, ki ga zaradi podobnosti v tehnologiji imenujemo šampanjsko. S tem izdelkom smo tako na domači kot mednarodni sceni poželi vrsto zelo odmevnih dosežkov.

Prestižne nagrade na slovenskem SOFu in prva nagrada na evropskem Red Dot-u, vse za oblikovanje teh naših izdelkov, so se nadaljevale tudi na področju kvalitete piva, kjer smo na mednarodnem sejmu – tekmovanju v češkem Taboru v konkurenci 108 pivovarn iz cele Evrope z vsemi velikani na čelu (Heineken, Carlsberg, Staropramen itd.) zasedli med 500 vzorci 3. nagrado za naš Porter Robust. Tudi drugo naše pivo – Pivo s kostanjevim medom – se je uvrstilo v finalni izbor in doseglo 5. mesto.

Proizvodi

  • Kratochwill Pils – pivo polne rumene barve, a nikoli jantarjeve, ki je zelo grenko, vendar je okus prijeten, saj ni premočan zaradi vode, aroma hmelja pa je intenzivna.
  • Kratochwill Porter – nekoliko temnejša verzija z izrazitejšim okusom kave ali čokolade. S prašenjem pivskega slada se doseže večja moč alkohola. Okus je srednje sladek ali suh s pridihom hmelja.
  • Kratochwill medeno pivo – svetlo pivo z dodatkom kostanjevega medu, ki okus piva izboljša z nekoliko slajšim okusom, okus hmelja je intenziven.
  • Kratochwill šampanjsko pivo

Kje kupiti?

Celotno paleto naših piv, tako tistih na vrček, kot tistih, ki jih odnesete embalirane s seboj, je možno kupiti na naših treh lokacijah:

  • Pivnica Kratochwill v BTCju,
  • Pivnica Kratochwill na Kolodvorski ulici
  • v našem lokalu v nakupovalnem centru Rudnik v Hipermarketu E. Leclerc.

Piva za domov so pakirana v steklenice po 2 litra in 5 litrske sodčke.

vir: spletna stran

Vsebina je primerna samo za starejše od 18 let!
Spletno mesto piva-slovenije.si uporablja piškotke.
več o piškotkih | skrij obvestilo
sprejmi piškotke ne, hvala