PIVA SLOVENIJE

Lintvern

Bohinjska Bistrica

Za pivovarno Lintvern smo slišali že nekaj časa nazaj in jo tudi budno spremljali. Večkrat smo lastnike pivovarne tudi srečali na raznih pivskih dogodkih in zato smo bili že zelo nestrpni, kaj nas čaka. Verjetno jih ne bi mogli obiskati na bolj primeren sončni poletni večer. Po pohajkovanju med vročinskim valom v okolici Bohinja je bila misel na pivo izredno močna. Obisk pivovarne je zato še dodatno spominjal na malega otroka ob obisku slaščičarne. Sprva se je bilo potrebno iz bohinjske doline pripeljati skozi precej vijugaste ovinke v manjšo vasico Jereka na katero je ravno padalo zahajajoče sonce.

Strastno v vsakem pogledu
Pivovarna spada med manjše, kar pa še zdaleč ne pomeni, da je majhna. Gre za tipično mož-žena operacijo, ki se je v Sloveniji izkazala kot izredno pogosta in tudi obrodi zelo zanimive in pitne rezultate (Pelicon, Hopsbrew, Vizir, Mali Grad, …). Oko se nam takoj ujame pri z lesom obdanih kotlih, ki so ročno delo lokalnih mojstrov in šele nato preide na fermentorje znanega slovenskega proizvajalca. Kljub majhnem garažnem prostoru je pivovarna zelo dobro opremljena in urejena, kar ustvari resen in obetajoč vtis.

Operacija trenutno poteka s polno zaposlitvijo Klemna, partnerka Špela pridno pomaga in verjetno se že spogleduje s trenutkom, ko bo dovolj dela za oba. Pivovarna je usmerjena v lokalno delovanje, kjer lepo zapolnjuje manjkajočo vrzel craft piva. Njihova odločitev, da pivo polnijo samo v steklenice je sprva malce težje razumljiva, ampak pivovarja hitro objasnita, da odjemalci, v večini gostinci, lažje odkupijo manjše količine v večjih frekvencah.

vir: Pivopis 

Blagovne znamke:

  • Jezernik
  • Lintvern
  • Bohinjski čatež

Kje lahko pivo poskusite?
Pivovarna Lintvern: Bohinjska Bistrica
Gostilnica – trgovinica Štrud’l: Bohinjska Bistrica
Domača tržnica: Bohinjska Bistrica
Penzion Resje: Bohinjska Bistrica
Hostel pod Voglom: Bohinjska jezero
Ski Center VOGEL: Bohinjska jezero
Gostilna pri Hrvatu: Srednja vas v Bohinju
Trgovina Krpan: Bohinjsko jezero
Turistična kmetija Ročnjek: Bohinjska Bistrica
Gostišče Brunarica Soriška planina: Selca
Bar Freising: Škofja Loka
Kavarna Kino Radovljica: Radovljica
Luštarija: Kranj

 

Vsebina je primerna samo za starejše od 18 let!
Spletno mesto piva-slovenije.si uporablja piškotke.
več o piškotkih | skrij obvestilo
sprejmi piškotke ne, hvala