PIVA SLOVENIJE

Mahnič

Kozina
http://www.mahnic.si/
info@mahnic.si
+386 5 68 00 100
Kolodvorska ulica 4, 6240 Kozina
45.604613, 13.933934

Po 6-letnem delovanju v gostinski dejavnosti na Kozini, sta zakonca Marija in Vojko Mahnič, z željo po inovativnosti in pestrosti gostinske ponudbe v letu 1997 zgradila na Kozini nove gostinske prostore z restavracijo in prvo domačo pivovarno na Primorskem.

Pivovarno sta zgradila z nakupom tehnologije in recepture za proizvodnjo piva bavarske pivovarne Hochbräuhaus München (HBH), ki je veljala in je še danes med najbolj znanimi varilnicami piva na Bavarskem. Tehnologija in znanje že uveljavljene bavarske pivovarne sta zagotavljala visoko kvaliteto piva, ki so jo ljubitelji piva hitro prepoznali.

Proizvodni prostori za varjenje piva se nahajajo v kletnih prostorih gostinskega objekta, medtem ko je nad proizvodnimi prostori zgrajen gostinski lokal, kar omogoča direktno točenje sveže zvarjenega piva gostom.

Produkti pivovarne:

Produkta pivovarne sta svetlo in temno pivo Mahnič, za katero je značilno, da je domače in motno pivo, kar pomeni, da pivo ni filtrirano, ni pasterizirano in nima dodanih konzervansov. Največ piva je prodanega v obliki točenega piva v Gostilnah Mahnič (na Kozini, v Matavun v Parku Škocjanske jame), polega tega pa prodajamo tudi 5 l sodček ter manjši (20 l) ali večji (50 l) sod za domov (za 20 l, 50 l sod brezplačno priskrbimo tudi točilno opremo).

Kje kupiti:

Danes je nakup piva Mahnič možen v Gostilni Mahnič na Kozini, v Gostilni Mahnič v Parku Škocjanske jame in v Prodajalni Bohinjske sirarne na Koseški tržnici v Ljubljani.

vir: spletna stran, facebook stran

Vsebina je primerna samo za starejše od 18 let!
Spletno mesto piva-slovenije.si uporablja piškotke.
več o piškotkih | skrij obvestilo
sprejmi piškotke ne, hvala