PIVA SLOVENIJE

Pek

Dolenje pri Jelšanah
http://www.gostilnapek.si/
gostilna.pek@gmail.com
+386 5 78 85 029
Dolenje pri Jelšanah 2, 6254 Jelšane
45.504471, 14.270097

Lastno pivovarno smo odprli leta 2001. Sprva smo za postopek varjenja uporabljali češko recepturo. Izkušnje in znanje smo pridobivali z različnimi tehnologi. Leta 2006 smo dodatne izkušnje in znanje pridobili v Ulmu na Bavarskem. Od takrat naprej varimo svetlo in temno pivo po bavarski ter rdeče po belgijski recepturi.

Blagovne znamke

  • Gold baker – Narejeno je iz relativno preproste mešanice ječmenovega in praženega slada. Ideja, da bi izdelali zelo okusno, aromatično in uravnoteženo pivo, se je oblikovala, ker imamo za to dobre pogoje, in sicer odlično vodo, ki ji dodamo izbran kvas in zelo kvaliteten hmelj. Osvežilen okus in barva starega zlata dajeta svežo sadno aromo in nevarno piten Gold Baker!
  • Black Baker – Pri nastajanju tega recepta smo poleg praženih ječmenovih sladov dodali še nekaj vrst karameliziranih sladov in tako dobili bistveno bolj intenziven okus, ki vključuje aromo po kavi in temni čokoladi. To odlično pivo za ljubitelje temnega piva z uravnoteženim okusom priporočamo za hladnejše dni.
  • Redneck – Pivo zgornjega vrenja je varjeno po belgijski recepturi. Oblikovali smo ga v skladu z idejo o okusnem, posebno aromatičnem in uravnoteženem pivu. Specifičen poln okus, barvo maline in svežo aromo nam omogoča pravilno doziranje več vrst različnih praženih in nepraženih sladov. Z natančno določenim kvasom in pravšnjo mero slovenskega hmelja tvori neverjetno nežno-piten Redneck ale. Zaužijete ga lahko za božične in velikonočne praznike!

Kje kupiti?

Privoščite si ga pri nas, ob okusni hrani in prijetni glasbi, ali pa ga vzemite s seboj v 1,5 litrskih plastenkah.

Vsebina je primerna samo za starejše od 18 let!
Spletno mesto piva-slovenije.si uporablja piškotke.
več o piškotkih | skrij obvestilo
sprejmi piškotke ne, hvala